De reisverzekering al geregeld? 06/06/2017

Een reisverzekering kun je op het laatste moment nog afsluiten, maar vergeet het niet. Zonder een reisverzekering moet je bepaalde hoge kosten misschien zelf dragen. Zonder reisverzekering op vakantie gaan is niet zonder risico’s.

De reisverzekering wordt vaak gezien als verzekering tegen diefstal van de bagage, maar het is meer dan dat. Wat dacht je van repatriëring naar Nederland als het nodig is of de medische kosten die de zorgverzekeraar niet vergoedt? Bij een noodsituatie kun je ook overleggen met een Nederlands sprekende medewerk(st)er van de alarmcentrale.

Wat wil je verzekeren?

Bij het afsluiten van een reisverzekering kun je verschillende aanvullende dekkingen kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de dekking medische kosten. Dit onderdeel vult eventueel de zorgverzekering aan. Als je met de auto op vakantie gaat kun je kiezen voor de automobilistenhulpverzekering. Andere dekkingen zijn winter-/onderwatersport, contant geld, ongevallen, extra dekking sportuitrusting, annulering, etc. Je kunt de reisverzekering zo goed mogelijk afstemmen op de risico’s die je tijdens de vakantie loopt. Controleer ook altijd op de polis of je wereld of Europadekking hebt!

Wanneer kun je claimen op de reisverzekering?

Bij diefstal of verlies van jouw bagage vergoedt de verzekeraar de schade. Let op: een politie-aangifte of anders een melding bij de reisorganisatie is vaak een vereiste voor dekking! Dit is het onderdeel waar verzekeraars de meeste claims voor krijgen, maar het is niet de belangrijkste dekking. Je krijgt bijvoorbeeld ook een vergoeding voor onvoorziene kosten door bijvoorbeeld een ongeval of ziekte. Denk hierbij aan reddingskosten, ziekenvervoer en telefoonkosten. Of schade die per ongeluk wordt toegebracht aan het vakantieverblijf. Ook voor dit soort zaken kun jij jouw reisverzekering inschakelen.

Wat is het gevaar van het niet verzekeren?

Hopelijk hoef je geen gebruik te maken van de reisverzekering, maar wat als het wel nodig is? Bij verlies of diefstal van jouw koffer draai je zelf op voor de kosten. Extra kosten die je moet maken door omstandigheden kunnen hoog oplopen. Met een gezin met spoed terug moeten naar Nederland kan jou duizenden euro’s kosten. Door een vermissing van één van de gezinsleden tijdens de vakantie wordt er een zoekactie georganiseerd. Ook hier kunnen hoge kosten uit voortvloeien. Dan ben je blij dat je een reisverzekering hebt.

Een reisverzekering verhoogt de kwaliteit van de vakantie

Tijdens de vakantie wil je tot rust komen. Door het afsluiten van een reisverzekering weet je dat het goed geregeld is. Als er toch vervelende situaties zijn, kun je terugvallen op je reisverzekering en je krijgt hulp van de alarmcentrale. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Je kunt geld besparen door het kiezen van een doorlopende reisverzekering in plaats van een kortlopende reisverzekering. Een weekendje weg wordt namelijk ook gezien als een vakantie. Voor een eenmalige annuleringsverzekering bij de reisorganisatie of het vliegticket betaal je al snel 6% van de reissom. Deze dekking toevoegen op je doorlopende reisverzekering is vaak een voordeliger alternatief. 

Neem voor vrijblijvend advies over jouw vakantie contact op met ons kantoor via 0485-572129. Wij maken graag een berekening welke opties voor jou belangrijk en het meest voordelig zijn!